. 
.

Het Katshuisch

Nog te vaak wordt bij een dierenarts gezegd dat een gehandicapte kat maar beter in geslapen kan worden. De arme drommels zouden geen fijn leven hebben. Complete onzin vinden ze in het Katshuisch. Daar huist namelijk een grote groep gehandicapte katten en het allerbelangrijkst; ze zijn gelukkig. Stuk voor stuk. Zijn ze dat niet? Dan wordt gekeken hoe dat veranderd kan worden. Is pijn de reden? Zijn ze bang? Het Katshuisch zorgt ervoor dat een kat weer in zijn kracht wordt gezet. Door middel van uitgebreide onderzoeken, medicatie, maar bovenal liefde. Lukt dit niet? Dan pas is inslapen een optie. Een optie die niet uit de weg gegaan zal worden, maar die wel pas in beeld komt als alles geprobeerd is.
Het Katshuisch kan dit alles mogelijk maken door de hulp van veel mensen, sponsoren, suikertantes en ooms, donateurs en onze vrijwilligers. Samen staan we zo sterk.


Stichting Katshuisch
KVK nummer: 76544222
Rechtspersoon: Stichting
RSIN: 860667480
Rekeningnummer: 
NL98ABNA0869484680
Gevestigd te Vinkel
Wij hebben een ANBI status en zijn Erkend Beneficiant van Dierenlot
Tevens zijn wij erkend in de Goede Doelen Gids.
Doelstelling Katshuisch: 
Het Katshuisch biedt een veilige huisvesting en opvang aan de gehandicapte kat, waar ze verzekerd zijn van alle medisch noodzakelijke zorg, begeleiding en liefde.

Hoofdlijnen beleidsplan:
Stichting Katshuisch richt zich op gehandicapte katten welke niet in een reguliere setting geplaatst kunnen worden. 
Het Katshuisch investeert haar geld enkel en alleen in de gehandicapte inwoners van het Katshuisch.
Daarbij kunt u denken aan dierenarts bezoeken, operaties, specialistische bezoeken en medicatie en aanschaf van de nodige materialen (voeder, speelgoed, kattenbakvulling)
Het Katshuisch genereert haar inkomsten via het aanspreken van fondsen, crowdfunding en donaties.
Het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Katshuisch ontvangen geen beloning voor haar of zijn werkzaamheden in welke vorm dan ook.

Bestuur:

Voorzitter Arianne de Jong
Secretaris Simone van der Meiden
Penningmeester Daantje Veulings
Website : www.katshuisch.nl
Facebook : https://www.facebook.com/Katshuisch


 

De geschiedenis van het Katshuisch

Floortje was de kat van de oma van Arianne. Iedere zondag gingen ze bij oma op visite. Floortje kroop graag bij de vader van Arianne op schoot. Ook de kleine Arianne probeerde bij Floortje in genade te komen. Maar iedere keer kreeg ze een pats op haar vingertjes. Floortje wilde niets met Arianne te maken hebben. Bij de andere oma kreeg Arianne altijd het advies mee om de katten met rust te laten. Het waren wilde katten en alleen bedoeld om de stallen en schuren muisvrij te houden. Dat waren Arianne’s vroegste ervaringen met de kat. Het was dan ook niet vreemd dat ze niets met ze had. Pas toen ze 18 was en op zichzelf woonde veranderde haar verhouding met de katten. Ze keek en leerde. Maakte fouten en leerde. Hoe katten op elkaar kunnen reageren. Wat wel en niet goed voor ze is. Waarom ze binnen plassen. Waar ze van houden. Dat de ene kat de andere niet is. Wat goed gedrag is en vanzelfsprekend wat fout gedrag is. En toen kwam Agnes op het pad van Arianne. De eerste gehandicapte. Arianne wilde nog meer weten en leren. Al snel kwam Wilma, de kat met scoliose. Een klein jaar is Arianne bezig geweest met het zoeken naar een manier om Wilma zindelijk te krijgen. En dat vond ze, door uit te proberen en tijd te investeren. De gehandicaptenopvang was een feit.  In 2017 besloot Arianne te verhuizen omdat haar huis te klein werd. Het huis moest aan een aantal zaken voldoen; een grote tuin met voldoende ruimte op de begane grond zodat de zwaarst gehandicapte katten geen trap meer hoefden te lopen. En dat plekje heeft ze gevonden in Vinkel, een buitenwijk van Den Bosch. Het Katshuisch was geboren.
Arianne werkt sinds 1997 bij Omroep Brabant als redacteur voor Brabant Nieuws.

 Jaarverslagen
E-mailen
Map
Instagram