. 
.

Marieke

Dit is Marieke. Een jong meisje met een zwaar verleden.
Marieke kwam op 31 december 2018 naar het Katshuisch. Ze was toen ongeveer een jaar. Het jonge grietje is heel bang van mensen.
Arianne mag alles om haar heen doen, stofzuigen of poetsen. Maar aanraken is verboden. Heel soms staat ze het toe, ondergaat het eigenlijk, maar ze wordt liever met rust gelaten.
Het verhaal van Marieke is vreemd. Ze kwam aangelopen bij een boerderij waar werd gedacht dat het hun eigen katje was. Het beestje liep mank en werd naar de dierenarts gebracht. Daar zagen ze op röntgenfoto's dat ze een breuk had in haar voorpootje. Maar....dat bleek al een oude breuk. Ook zagen ze dat haar achterkant flink beschadigd was. Dat was wel recent trauma.
De 'eigenaren' belden niet lang daarna op dat hun kat zojuist kerngezond hun erf kwam opgelopen. Vreemd. De dierenarts hielp Marieke, ondanks dat ze nu een zwerfkat was.
Marieke's staartje en voorpootje werden geamputeerd. En ze bleek incontinent. De stichting Superkatten ontfermde zich over Marieke.
Waar moesten ze met deze kleine jongedame naar toe? Marieke op een boerderij plaatsen zou haar doodvonnis betekenen.  Doordat ze haar staartje en een voorpootje moet missen valt ze weleens ergens vanaf en kan dus niet vluchten of zichzelf beschermen als dat nodig mocht zijn. Dus kwam ze in het Katshuisch. In principe plaatst het Katshuisch geen incontinente katten, omdat de opvang ook het woonhuis is van Arianne, maar 'gelukkig',  Marieke verliest alleen urine als ze slaapt. En daar valt mee te leven, vindt Arianne. Dus slaapt ze op de lekkerste matjes en kussentjes, die worden gewassen en/of vervangen. Marieke's verjaardag wordt gevierd op 31 december. De dag dat ze in het Katshuisch kwam.

E-mailen
Map
Instagram